Transport pe insula MallorcaTransport cu avionul


În fiecare an milioane de turişti sosesc la Aeroportul Son San Juan (Son Sant Joan sau IATA: PMI) din Mallorca, situat la o distanta de 8 km de orasul Palma de Mallorca.
Majoritatea turistilor sosesc cu zboruri charter din fiecare colt al Europei. Altii, cei care prefera organizarea individuala a vacantelor sosesc cu zboruri low-cost sau curse regulate. Companii de zbor care opereaza curse pe Aeroportul din Mallorca:

Air Berlin, Air Europa , Air Nostrum L.A. Mediterraneo, Alitalia, Andalus, BMI Baby , Brussels Airlines , Condor Flugdienst , Easy Jet , Easy Jet Switzerland , Eurofly SPA , Finnair OYJ, Flybe, Fly Niki , Germanwings GMBH , Globespan Airways Limited* , Iberia , Jet2.com Limited , Jetairfly , LTE International Airways, Lufthansa , Luxair , Monarch Airlines , Norwegian Air Shuttle , Primera Air , Ryanair LTD, Spanair , Swiss International Air Lines , Thomson Airways , Transavia.com , TUI Fly , Vueling, Wizz Air , etc.
Turistii romani pot ajunge la Mallorca cu zborurile charter din
Bucuresti (Tarom, LTE International Airways)
Cluj (Wizz Air)Aeroportul Palma de Mallorca

Individual:
Tarom (din Bucuresti, fara escale)
Iberia, Lufthansa chiar si Alitalia (din Bucuresti, sau alte orase mai mari din Romania, cu escale)
WizzAir (din Cluj, fara escala)

Transport cu masina + ferryboat

Desi majoritatea turistilor prefera sa soseasca cu avionul, exista si turisti, care aleg varianta cu masina.
Mallorca este o insula in Marea Mediterana, situata la aprox. 200 km de coasta Spaniei, deci in cazul in care ati calatorit prin Europa cu masina (informatii detaliate pentru cei care calatoresc cu masina in Europa: http://www.family-travel.ro/transport/calatoria-cu-masina.html), veti avea nevoie si de un tranfer cu ferryboat-ul.

Informatii, trasee, durata, pret si rezervare ferryboat spre Mallorca:


Rute cu ferryboat:
Palma – Barcelona (Spania)
Barcelona - Palma
Palma – Denia (Spania)
Denia – Palma
Palma – Ibiza (I-lea Baleare / Spania)
Ibiza – Palma
Palma – Livorno (Italia)
Livorno – Palma
Palma – Mahon (Menorca/I-le Baleare/Spania)
Mahon – Palma
Palma – Valencia (Spania)
Valencia – Palma

Transportul pe insula

* cu masina inchiriata
Un număr impresionant de mare de turişti închiriază maşini inca din momentul sosirii in aeroport, altii cauta aceasta varianta in statiunile turistice unde sunt cazati. Mallorca poate fi strabatuta în diagonală, în mai puţin de două ore, aşa că, într-un sejur de o săptămână se poate vedea aproape tot ce e de vizitat.
Posibilitate de inchiriere masini, preturi: – AICI –

* cu mijloace de transport in comun
Daca unii voteaza pe inchiriatul de masini, alţii vor să descopere insula prin utilizarea mijloacelor de transport în comun. Aceasta pagină încearcă sa furnizeze mai multe informaţii în legătura cu acest subiect. Transportul public este într-o continuă dezvoltare, si din această cauză orarele, programele sunt modificate mai des decât cel normal. De aceea este recomandat să sunaţi oficiul de turism de la destinaţie. Pagina de web Ibatur prezintă o listă cu aceste oficii de pe insulă. Personalul de aici este foarte dornic să vă ajute, si vorbesc mai multe limbi străine. Oficiile mai mici nu sunt atât de aglomeraţi ca cele din Palma. În incinta aeroportului există un centru de informaţii, unde puteţi afla detaliile dorite. Centrul de informare este deschis zilnic intre ore 9-14 si 15-20, iar în zilele de sâmbăta între 9-14. Există un plan al tuturor liniilor de autobuz de pe insulă, deciputeţi beneficia de informaţii si în timpul în care centrul nu este deschis. Primul autobuz spre Palma este la ora 6,15 iar ultimul la ora 2,15. Centrul de informare este în zona de Sosire, lângă "Puente de Encuentra" (Punct de întâlnire)
Odată aflat în Plaza Espana, veţi vedea un alt birou de informaţii cu orarul afişat. Acest birou este deschis zilnic intre orele 9,00-20,00, în zilele de sâmbăta între orele 9,00 -13,00. În zilele de duminică si sărbători legale este închis. Veţi găsi biroul de informaţii trenuri între cele două clădiri.
Mallorca este singura insula dintre Insulele Baleare care detine si un serviciu de transport pe cale ferata si linie metro.

Calea ferata in Mallorca cuprinde urmatoarele linii:
Palma – Marratxi – Inca – Sa Pobla 
Palma – Marratxi – Inca – Manacor 
Iar linia ingusta “Ferrocaril de Soller” (link: http://www.trendesoller.com/es/cms.php) deserveste linia intre Palma si Soller

Contact:
Sóller Station Office
Plaça d'Espanya 6, Palma de Mallorca
Open: Monday to Friday 07:00-14:00
Tel: 902 364 711 / 971 630 301 
Palma de Mallorca Station
Eusebio Estada 1, Palma de Mallorca
Tel: 902 364 711 / 971 752 051 / 971 752 028 
Linia metro asigura transportul intre orasul Palma si Universitatea Insulelor Baleare.

TIB: Transporte de les Illes Ballear. De pe internet puteţi descărca orarul ce este disponibil în 4 limbi. Autobuzele sunt parcate pe strada Eusibi Estada, foarte aproape de gara de pe Plz Espana. Cele mai multe autobuze pleacă din autogara Palma de Mallorca. 
Autogara Palma de Mallorca este situat la o distantă de numai câteva sute de metri. Aici veţi găsi un alt centru informaţional, deschis intre orele 9,00-13,00 si 15,00-19,00 în fiecare zi. Există aici si o cafenea pentru a vă simţi mai bine în timpul unei eventuale aşteptări. 
EMT: autobuzele locale se găsesc pe strada principală din fata gării. Pentru orar va rugăm consultati pagina de WEB al EMT. Fiecare a doua staţie are o hartă unde puteţi căuta numărul autobuzelor dorite. EMT - autobuze pentru zonele limitrofe se găsesc în Eusibi Estada.
Serveis Ferroviaris de Mallorca SFM - este operatorul de cale ferata si metrou de pe insula.
Contact: Estació Plaça Espanya, Palma de Mallorca 
Tel: 971 752 245 
Fax: 971 501 454
Information Tel: 971 177 177 
Orarul trenurilor poate fi vizualizat – AICI –

Transfer organizat

O alternativă la transportul în comun ar fi să rezervaţi un transfer intre aeroport si hotelul/apartamentul unde urmeaza sa va cazati.


rezervari online Booking.com