Mallorca - Programe facultative - Excursii
EXCURSII ORGANIZATE PE INSULA, PROGRAME FACULTATIVE


Turul Insulei

Aceasta excursie va conduce din sudul insulei spre centrul acesteia, cu un mic popas in orasul Inca, cunoscut pentru produsele de pielarie. Dupa strabaterea serpentinelor muntilor Tramontana in apropierea varfului Puig Major (1445 m), va veti indrepta spre nordul insulei, cu popas la importanta Manastire Lluc unde veti putea vizita capela cu statuia sfintei “Virgen Morena” - patroana insulei. Continuati drumul spre Sa Calobra. Dupa ce strabateti un tunel cu o lungime de 200 m vizitati “Torrent de Pareis”. Timp liber pentru masa, plaja si inot. In continuare se face o croaziera spre portul Soller, putand astfel admira litoralul stancos de vest al insulei. Portul Soller se intinde intr-o superba cala, inconjurat de livezi de portocali. Stradutele idilice va conduc spre o catedrala din sec.al XVIII-lea la constructia careia si-a adus aportul si Rubio, unul din urmasii lui Gaudi. Drumul de intoarcere de la Soller spre Palma se face cu trenuletul istoric, al carui traseu prin munti si tunele este exceptional de frumos. Dupa sosirea in Palma, veti fi transferati la hotel.

Pollença – Formentor

Prin aceasta excursie - daca sunteti cazati in partea de sud a insulei- traversati toata insula de la sud pana la nord, admirând minunatele privelişti pe care această insulă vi le oferă. Se face o scurtă oprire în oraşul Inca, recunoscut internaţional ca important centru al pielăriei, pentru a vizita una dintre renumitele sale fabrici (aici avand posibilitatea de a achiziţiona produse din piele). Drumul se continua spre Pollença de unde va veti îmbarca intr-o croazieră până la splendida plajă Formentor. Hotelul de la Formentor a gazduit multi membri ai caselor regale si personalitati ale vietii mondene. Aici beneficiati de timp liber pentru plajă, dupa care va veti intoarce spre Palma.

Valldemossa şi La Granja

OraSelul Valldemossa isi datorează renumele in mare parte lui Frederic Chopin si iubitei acestuia, George Sand - nume fictiv folosit de scriitoarea franceza Amantine (sau "Amandine") Aurore Lucile Dupin, mai tarziu Baroness Dudevant. Cei doi au petrecut aici faimoasa iarnă a discordiei  între 1938-1939 în mănăstirea Cartuja de Valldemossa. Chopin a compus câteva dintre cele mai apreciate piese ale sale, iar George Sand a scris Winter in Mallorca, carte care ulterior a fost ecranizată. Aici se pot vizita chiliile, inclusiv cele in care au locuit cei doi artişti. Se mai pastreaza pianul folosit de Chopin, masca mortuara a acestuia si cateva obiecte ale iubitei sale. In continuare se viziteaza minunatul palat al regelui Sancho. La Granja este o frumoasa proprietate din secolul X, inconjurata de vegetatie si fantani naturale. Vechea ferma este situata in mijlocul insulei Mallorca, in Muntii Tramuntana. Se viziteaza muzeul etnografic, unde in final veti avea ocazia de a  degusta bunatati traditionale. La Granja este exemplul perfect de păstrare a tradiţiilor şi obiceiurilor maiorchine de-a lungul secolului.

Valldemosa

Prin aceasta excursie se calatoreste prin nord-vestul insulei si apoi prin munti, spre linistitul si frumosul sat Valldemosa. Acolo se viziteaza manastirea Cartuziana si muzeul dedicat lui Chopin si George Sand, care au locuit pe insula in 1838. Manastirea dispune de o frumoasa gradina unde vara se tin concerte cu muzica de Chopin. In palatul regelui Don Sancho se poate audia un concert de pian in memoria acestui faimos compozitor.Timp liber pentru cumparaturi si vizite.

Grota " Cuevas del Drach"

Se porneste din Palma, trecand prin orasul perlelor, Manacor, loc in care s-a nascut celebrul jucator de tenis Rafael Nadal. Se viziteaza renumitul magazin Perlas de Mallorca, cunoscut in toata lumea. Continuati drumul spre idilicul port "Porto Cristo", un superb orasel cu iesire la mare si maluri stâncoase. Pestera "Dragonului", cu o lungime de aproape 2000 de metri şi 6 lacuri subterane, a fost descoperită în apropiere de Porto Cristo, pe coasta de est, in 1896, de catre speologul francez Martel. Un alt speolog celebru care a explorat peştera este romanul Emil Racovita. Este o pestera foarte frumoasa datorita coloanelor particulare arborescente (stalactite si stalacmite). Vizitatorilor li se ofera un itinerar istoric si un concert de muzica clasica in sala celui mai mare lac subteran din Europa: Lacul Martel ! O barca va traversa lacul si muzica lui Wagner va aduce la viata acest ecou adormit. Deasemenea repertoriul include piese de Chopin, Caballero, Händel si Offenbach -“ BARCAROLA” piesa cheie a acestui unic concert! Inspiraţi de acest spectacol puteţi face şi dumneavoastră o mică plimbare cu barca înainte de a părăsi peştera. 
www.cuevasdeldrach.com

Excursie la Pestera Arta si Calderers

Excursia include vizitarea pesterilor Arta si Conacul Domnesc Els Calderers, ce se gasesc la poalele Schitului Bonany, in orasul San Joan. Se va lua masa de pranz intr-un restaurant local apoi se viziteaza Fabrica de Sticla Guardiola.
www.cuevasdearta.com
www.elscalderers.com

Satul La Granja Craft

Se viziteaza palatul seniorial La Granja din secolul 10, cu gradinile sale luxuriante. In sat inca mai dainuie vechile mestesuguri de impletit cosuri, facut branza, tors Se pot degusta vinuri si produse de patiserie. Un spectacol de dans traditional spaniol completeaza aceasta vizita.

Excursie la Farul Formentor

Peninsula Formentor este cu siguranta un loc cu adevarat pitoresc de pe Insula Mallorca. Excursia incepe din Portul Pollença, un vechi sat pescaresc ce a devenit astazi o excelenta tabara de vara. Daca vremea va permite, veti travesta Golful Pollença catre fabuloasele plaje de la Formentor. Excursia se continua cu vizita la Farul Formentor, trecand printr-un tunel lung de 200 de metri, ce strapunge muntele En Fumat. La intoarcere veti urca pana la 232 metri altitudine pana la Mirador d’Escolomers pentru a admira peisajul stancos al Muntilor Tramuntana.

Piata Inca

Piata saptamanala Inca, ce se desfasoara in fiecare joi, este o manifestare extrem de fascinanta. In fiecare saptamana sunt aduse o mare varietate de bunuri. Aici aveti posibilitatea de a vizita si o fabrica de pielarie, Inca fiind centrul de prelucrare a pielii din Mallorca.

Excursia cu Trenul Soller

Excursia consta in calatoria cu un tren vechi din Palma de Mallorca la Soller pe faimosul si pitorescul traseu ce uneste cei 2 poli ai insulei. Inaintea existentei acestui tren orasul Soller a fost legat de capitala insulei numai pe cale maritima. 
www.trendesoller.com

Excursia Lluch-Calobra

Excursia include vizita la Manastirea si Muzeul Lluc, unde veti putea asculta Corul „Los Baluets”. Excursia continua cu plimbarea pe Calobra, un drum ce serpuieste printre peisaje salbatice si romantice, pana la impresionantul Defileu Torrent de Pareis, apoi se ia pranzul intr-un restaurant local.

Manastirea Lluc

Manastirea Lluc se afla la o inaltime de 500m. Este o destinatie foarte importanta de pelerinaj, pentru cei care vin sa vada "Moreneta", despre care se zice ca indeplineste dorintele. Manastirea poate fi vizitata cu masina, cu bicicleta, sau pe jos - pe drumul cel vechi de la Lluc. Se poate sta si peste noapte dar trebuie sa va faceti rezervari din timp. Sunt locuri special amenajate si pentru parcarea bicicletelor. Rezervari la manastire se pot face la nr: +34971871525, Fax.: +34971517096.
www.lluc.net

Soller - Deia - Valdemosa

Excursia incepe in Palma. Urmati drumul vechi, peste munti, catre Soller. Dupa multe serpentine, chiar in virf puteti sa va odihniti la un restaurant simpatic. Dupa acesta, continuati drumul spre Soller, cu multe locuri interesante pe traseu. In Deia aveti posibilitatea sa luati masa la o pizzerie de pe drumul principal. Urmatoarea oprire este in Valdemosa, vestit pentru manastirea din aceasta localitate. Drumul inapoi spre Palma este de aprox. 50 km.

Zi de croazieră pe mare

Ziua începe cu transferul spre portul din Palma, unde va îmbarcati pentru croazieră, inconjurti partea de sud a insulei admirand frumosul ţărm stâncos. Pauză de înot în largul mării. Popas în staţiunea Camp del Mar, unde coborâti de la bord pentru a face plajă, după care sunteti invitaţi la o gustoasă paella acompaniată de vin şi urmată de tipicul desert malorchean, ensaimada. După masă va întoarceti spre Palma, de-a lungul ţărmului.Transfer la hotel.

Barca Samba

Va asteapta o minunata seara de fiesta la bordul barcii Samba, in compania unui ansamblu profesional de dansuri latino-americane, pe decorul capitalei, splendid iluminate, reflectindu-se in apele portului. 
Include: transfer, bauturi fara limita (sangria, sampanie, carpiriña, suc, apa).
www.barcasamba.com

Son Amar – Dinner Show

Son Amar este numele unei superbe proprietati maiorchine din secolul al XIII-lea cu un interior extraordinar, situata in apropierea capitalei. Spectacolul prezentat include balet clasic spaniol, Flamenco, acrobatii, dans modern, muzica live, un frumos numar de magie, totul acompaniat de o cina / sau doar de un pahar de sampanie – in varianta fara cina. Programul este impresionant datorita creativitatii , inovatiei si efectelor speciale ce va conduce de la muzica flamenco traditionala pana la dansul modern contemporan. Un splendid Balet Modern (Balet de Carmen Mota) un sofisticat spectacol de Magie, cu show de laser si fantani luminose, cel mai uimitor din Europa. 
www.sonamar.com

Es Foguero

O renumita proprietate maiorchina din apropierea capitalei si-a deschis portile pentru a gazdui un renumit spectacolul de dans clasic spaniol si flamenco de neuitat. O sala imensa ,confortabila inaugurata in anul 2003 inconjurata de frumoase gradini exotice va ofera o cina dichisita si un spectacol de o mare atractie internationala. In cadrul acestui spectacol va va captiva senzualitatea latina a baletului spaniol, Victor Muro, cel mai grozav balerin si coregraf al spectacolului “ ES FOGUERO”
www.esfoguero.com

Casino-Come, fly with me!

Broadway vine in Mallorca! Situat in anul 1959 in New York, o combinatie perfecta intre muzica lui Frank Sinatra si spectacol vizual al renumitului “Cirque du Soleil”, cu protagonisti de talie mondiala.
www.comeflywithme.com

Pirates Adventure

Un spectacol dinamic, cu acrobatii, demonstratii de echilibru, comedie si dansuri montate in decor pirateresc magic. Spectaculoasele salturi, minunatele dansatoare, acompaniate de o carafa rece de Sangria va ofera o experienta de neuitat.
http://www.piratesadventure.com/

Parcuri tematice si parcuri acvatice

Alte locuri de vizitat in Mallorca


rezervari online Booking.com